Aloitan kirjoittamalla viime viikon perjantaista, koska se on nyt suht. tuoreena mielessä. Oltimme siis luokkamme kanssa luokkaretkellä Tallinnassa~ Olin Virossa ensimmäistä kertaa, laivassa toista. (Nikit yms. ovat sitä varten, etten saa julkaista nimiä netissä)

Päiväni alkoi tuskallisella heräämisellä ennen viittä aamulla. En ole todellakaan aamuihminen, joten oli masentavaa herätä noin aikaisin. No, selvisin aamusta hengissä ja menin sitten ystäväni Shinin ja tämän äidin (Ryhmämme johtaja) kanssa koululle, jossa tapasimme muut n. klo. 05.50. Ensisijaisesti hakeuduimme kuitenkin muun ryhmän luo. Ryhmään kuuluivat minun lisäkseni; ystäväni Shin, tämän äiti, plus ystävät Yuricchi ja Mei.

Menimme bussilla Ruoholahteen, josta kävelimme johonkin terminaaliin. Sinne kävellessä juttelimme kaverini Yuricchin kanssa kaikesta, mm. Linnanmäen laitteista, vanukkaan tekemisestä ja "mahdollisista" onnettomuuksista laivasssa.
Laivaan saavuttuamme Shin ja hänen äitinsä menivät syömään, niin me menimme laivan viimeiseen kerrokseen hengaamaan. Istuimme siellä parin muun luokkalaisen kanssa ja laiva lähti liikkeelle. Sekin oli minusta harvinaisen hauskaa.
Hetken päästä Shin soitti meille ja kysyi missä olimme. Selitimme kehnosti missä, joten sovimme että näemme kannella. Hetken sähläyksen jälkeen Shin tuli äitinsä kanssa sinne missä olimme. Menimme siitä kannelle, jossa otimme vähän kuvia jonka jälkeen sitten mentiin taas sisään. Siitä menimme kauppaan.
Kaupassa oli todella hauskaa, sillä me tiesimme mitä haimme, löysimmekin jopa; isoja, valtavia chupa cups tikkareita~ Muut ostivat vielä jtn. Hello Kitty karkkeja. Shinin äiti osti karkkipussin, josta mekin saimme osan.

Sen jälkeen hengasimme laivassa täysin epämäärisesti, kunnes nähtiin luokaltamme Snallu kaverinsa kanssa. Snallulla oli keltainen energiajuoma, ja mehän säntäsimme heti ostamaan ;D Mentiin sitten istumaan yhdelle ikkunalaudalle ja kitattiin siinä sitten sitä energiajuomaa, kunnes Mei lähti ostamaan leipää. Shin lähti mukaan, ja sitten Shinin äiti lähti käymään jossain. Siinä oli sitten yksi kaveri, Yuricchi ja minä. Tähyiltiin ikkunasta, ja nähtiin sitten harmaa hylje siinä laivan vieressä uimassa. Hetkessä se sukelsi, ja sitten hehkutettiin kaikille sitä aika pitkän aikaa.

Kohta oltiinkin jo Tallinnassa, ja sitten päästiin isossa ryhmässä kävelemään, kun piti tavata opas, joka pitäisi meille ns. kulttuuri kierroksen vanhassa kaupungissa. Jouduttiin kiirehtimään, ja lopulta myöhästyttiinkin hetki. No, siitä eteenpäin opas selitti juttuja, muttei saanut porukkaa oikein innostumaan. Siksi minultakin meni lähes kaikki toisesta korvasta sisään, toisesta ulos... Muistan kuitenkin, kuinka se tosissaan selitti että Tallinnassa on joku munkki-pappi-haamu. Se kertoi myös jostain torneista, pitkä- ja lyhyt jalka kaduista, Viron lipusta ja sellaisista jutuista. Käytiin myös yhdessä hienossa kirkossa.

Mentiin sitten syömään johonkin Pizza Grandeen. Aluksi kaikki vaikutti ihan hyvältä, mutta sitten sainkin todeta että paikka oli aikamoinen pettymys. Ne tekivät ihan omituisia pizzoja, enkä oikein pitänyt niistä. Sain kuitenkin syötyä ihan hyvin, ja kun lähdimme sieltä, luovuin suosiolla hupparistani. Oli ihan törkeän kuuma, jopa vain t-paita päällä. Menimme sitten johonkin todella miellyttävän oloiseen kahvilaan, ja tilasimme "jälkiruoaksi" jäätelöä. Minä sain omena tai trio jäätelöä, en muista kumpaa.. Muuten se oli todella hyvää, mutta sokeroiduista kirsikoista siinä en oikein pitänyt. Ne olivat liian makeita.

Tämän jälkeen saimme lähteä omille teillemme, mutta luokka oli vielä hetken yhdessä. Sitten menimme Merekeskukseen, jossa kadotimme Shinin ja tämän äidin. Emme ehtineet katsella ostoksia lainkaan, sillä he katosivat, ja meidän piti etsiä heitä. Lopulta Mei laittoi tekstiviestin heille, ja se sanoivat että olivat menneet eri paikkaan. Menimme sitten sinne eri ryhmän kanssa, ja juuri kun sitten löydettiin muut, niin he halusivat lähteä, emmekä ehtineet kierrellä sielläkään. Loppupäivä meni ihan mukavasti, lukuunottamatta sitä, että olin juonut ihan törkeästi limsaa, ja voin pahoin.

Paluumatkalla ostin isälleni ja veljelleni tuliaisia, ja meillä oli erittäin rattoisaa. Kun olimme poistuneet laivasta, suurin osa meni koteihinsa kyydeillä, ja pieni osa palasi bussilla. Minä, Shin ja Shinin äiti olimme sitten siinä bussiryhmässä. Palasimme kotiin, jonka jälkeen purin laukkuni ja esittelin ostokseni ja tuliaiset. Parin tunnin kuluttua menin nukkumaan, päivä oli ollut todella onnistunut.